Meidän tarinamme:

Moikka, olen Mika, Ensiapukoulutus MS Oy:n omistaja. Ikuinen optimisti, periksiantamaton hyväsydäminen ja empaattinen nallekarhu - niin töissä kuin vapaallakin. Näitä kuvauksia minusta on kuultu ystävien, työntekijöiden ja potilaiden suusta. Näin Pohjoisen miehenä näitä on vaikea sanoa ääneen - mutta kait tuo kuvaus pitää paikkansa. 2005 perustin toiminimen, josta on kasvanut nykyinen Ensiapukoulutus MS osakeyhtiö.

Yrittäjyyden lisäksi olen työskennellyt hoitotyössä jo parinkymmenen vuoden ajan, tällä hetkellä ensihoitajana. Ensihoidossa parasta on ihmisten auttaminen etulinjassa ja se että tekemälläni työllä on suuri merkitys. Ensihoidossa saan tuoda esiin vahvasti omaa persoonaani ja koenkin, että saan olla työssäni täysin oma itseni. 

Ensihoidossa jokainen työpäivä on erilainen. Joka päivä kohtaan erilaisia ihmisiä ja hyvinkin haastavia tilanteita, sekä myös erilaiset tapahtumaympäristöt tuovat oman tvistin keikkoihin. Koskaan ei tiedä mitä tulee eteen seuraavaksi. Näin haastavassa työssä ei ole ikinä valmis, aina oppii uutta. Se onkin tässä ammatissa niin hienoa! 

Rankan työn toinen puoli onkin sitten ne aivan mahtavat työkaverit, sekä astetta reippaampi huumori. Näillä onnistuu saumaton tiimityö ja työ tuntuu enemmän kuin vain työltä. 

Jo ennen yrittäjyyttäni opetin ihmisille ensiaputaitoja ja kuinka toimia, jos kadulla tulee vastaan apua tarvitseva henkilö. Palkaksi sain usein hyvän mielen, enkä siis itse aina enempää pyytänytkään. Olen aina pyrkinyt auttamaan ihmisiä erilaisilla tavoilla ja vilpitön haluni on aina ollut vielä tähän päivään asti rohkaista ja opettaa ihmisiä toimimaan. Mitä tekisit, jos apua tarvitsee oma läheisesi? Tai mitä jos joskus itse olet tilanteessa, jossa tarvitset itse toisen apua selviytyäksesi? Tarpeeksi en voi korostaa ensiaputaitojen merkitystä. Minulle tärkeintä on ihmisten auttaminen ja hyvän tekeminen - se näkyy kaikessa mitä teen.


                                                          


Tästä syystä onkin syntynyt Ensiapukoulutus MS. Me koulutamme - sinä pelastat!

Yrityksenä tavoitteemme on tuottaa hyvälaatuisia ensiapukursseja yksityisille asiakkaille sekä yrityksille. Kursseiltamme saat toki ensiapukortin, mutta me pidämme päätavoitteena jotain vielä tärkeämpää: Sen lisäksi, että kurssimme käyneet osaavat ensiavun perusteet, haluamme antaa heille rohkeutta ja uskallusta toimia tositilanteen sitä vaatiessa. 

Omien koulutuksien lisäksi teemme paljon koulutuksia alihankintana, sekä ns. tuntityönä muille yrityksille. Vuosittain koulutamme n. 3 000 ihmistä. Omat koulutustilamme sijaitsevat Kemissä. Sieltä hoituvat toimistotyömme, sekä myös perusta verkkokaupallemme. Verkkokauppa on noussut tukemaan koulutuksia ja kasvaa koko ajan mahtavien yhteystyökumppaniemme tukemana. Oikeilla välineillä koulutuksien opeista saa kaiken irti.

Missä koulutamme?

Yrityksenä katsomme tarkemmin kalenteria kuin karttaa: Emme niinkään katso paikkaa, mistä koulutusta pyydetää/mihin sitä tarvitaan, vaan sopiiko se kalenteriimme. Näin emme ole mihinkään alueeseen sidonnaisia ja voimme jakaa taitojamme suurella toimialueella koko Suomen laajuisesti.

Miksi valitsisit meidän ensiapukoulutuksen muiden sijaan? 

Tähän on simppeli vastaus: Ensihoitajan tavoin lähdemme pitämään koulutusta aina sata lasissa! Jokaisella työkeikalla ensihoidossa on aina annettava itsestään 100% ja sama näkyy meillä koulutuksissa. Meille on tärkeää, että kurssit palvelevat asiakkaitamme juuri heidän tarpeidensa mukaan. Tarpeen tullen räätälöimme kursseista erilaisia kokonaisuuksia toiveiden mukaisesti. Joustamme parhaamme mukaan aikatauluissa, sijainnissa sekä muissa toiveissa. Emme siis säikähdä, vaikka saisimme pitää koulutukset kokonaan ulkoilmassa! 

Jos pitäisi kuvailla kurssejamme ja niiden tunnelmaa, sanoisin heti että rento isolla R-kirjaimella. Rennolla hengellä kaikkien on helppo osallistua keskusteluun ja kynnys heittäytyä käytännön harjoitteisiin katoaa lähes kokonaan. Painotamme käytännön harjoitteita ja esimerkkejä kalvosulkeisten sijaan - parhaat koulutukset olenkin pitänyt kun tietokone ei ole ollut mukana. On mahtavaa kun kurssilaiset pääsevät jakamaan omia tilanteita ja kokemuksia ensiaputilanteista ja näin todetaan yhdessä ensiaputaitojen tärkeys ja merkitys. 

Kouluttajat

Meillä kouluttajilta vaaditaan “raudan lujaa” ammattitaitoa niin ensihoitotyössä kuin kouluttamisessa. Kaikki kouluttajammehan ovat Ensiavun ja terveydenhuollon kouluttajia (ETK-koulutuksen käyneitä). Pätevyytemme puolesta voimme kouluttaa myös terveydenhuollon ammattilaisia sekä erityisryhmiä.  Koulutamme keskimäärin neljän kouluttajan voimin, pääasiassa minun ja Villen toimesta. Kouluttajamme Ville:


Hei! 

Mie olen Ville, 33-vuotias ensihoitaja Oulusta, minut ylleensä kuulee jo kaukaa, ja useasti myöski näkkee. 

Mie toimin tällä hetkelä hoitotason ensihoitajana ambulanssissa Meri-Lapin ja Lapin alueela, sen lisäksi minnuun saattaa törmätä myös Kemin akuuttiklinikalla, ja myöski erilaisissa ensiaputapahtumissa päivystämässä. Ensiapukoulutuksia olen pitäny uutena aluevaltauksena nyt kesästä 2020 alkaen Ensiapukoulutus MS Oy:lle, ja tällä hetkellä pääasiallisesti vastaan yrityksen Oulun ja pohjoispohjanmaan alueela tapahtuvista koulutuksista, mutta tarpeen mukaan käyn aina Rovaniemelä asti.     


Suomalaisila on ylheensä kova luotto siihen, että ambulanssi tullee ja pelastaa, mutta liian useasti unohettaan se fakta, että hätätappauksissa ensiauttajan merkitys on useasti jopa suurempi ko ambulanssin. Ilman ensiluokkasta tilanteen tunnistamista ja ensiapua sinun läheisen selviytyminen voi huonontua merkittävästi. Ensimmäiset minutit hädässä on useasti ne kaikista tärkeimmät. Mie kohtaan työssä aivan liian useasti tilanteita, joissa hätänumeroon olis pitänyt soittaa jo huomattavasti aikasemmin, tai ensiapua ei ole osattu antaa. 

Ensiapukoulutus MS:n kouluttajat ovat kaikki ensihoidon ammattilaisia, ja tekevät päivätyönsä akuuttihoidon parissa joko ambulanssissa, teho-osastolla, päivystysklikalla tai muualla akuuttihoidon parissa. Tämän turvin pystymme tarjoamaan kursseillamme aina ajankohtaisesta ossaamista, mikä varmistaa sen, että juuri sie saat ensiapukurssilta parhaat valmiudet toimia hädän keskelä.  


                                      


Ensiapukurssia valitessa kannattaa miettiä oikeasti mikä sulle on tärkeintä. Todennäkösesti se on sinun läheinen ihminen kenelle joudut antamaan ensiapua, ja silloin tulee osata toimia tilanteen mukaisesti. Halvin hinta ei useastikkaan takkaa mitään muuta ko suoritusmerkinnän ja tylsän päivän josta jää paha maku suuhun.    

Mie pyrin aina pitämään koulutuksen niin, että sinun mielenkiinto säilyy koko koulutuksen ajan, ja kurssi hyödyttää juuri sinun tarpeita. Turha hammasten kiristely ja kalvosulkeiset ei hyödytä kettään. Humoristinen asenne ja tekemisen meininki on se juttu.  Jos koet, että ensiapukoulutukset on ollu tylsiä ja niissä ei ole oppi mittään niin otahan minnuun yhteyttä, muutama sinun käsitys asiasta.